Poziomy trudności
Poziomy trudności
RE7 pretenduje do miana najtrudniejszej części cyklu. Jakie są Wasze wrażenia z doświadczenia na poszczególnych poziomach trudności? Czy najłatwiejszy rzeczywiście jest taki łatwy, czy najtrudniejszy jest frustrujący? I co się na to składa? Zapraszam do dyskusji.
- Nemesis US
Tryb madhouse ma kilka zasadniczych różnic, przede wszystkim inne! Rozmieszczenie przedmiotów, co jest dla mnie ultra plusem bo serio musimy szukać w innych miejscach a czasem walnąć niezłego zonka w stylu, kurde wydawało mi się, że to tutaj leżalo. Przeciwników jest więcej a samych monet antycznych jest 33 a nie 18 jak w przypadku dwóch niższych poziomów trudności. Save wykonamy tylko mając kasety więc też urozmaicili. Ten tryb będzie od nas wymagał wyższego skila ale jest do rozpykania 
Poziom normal na którym skończyłem pierwszy raz grę to pikuś, pod koniec zostaje ogrom broni i amunicji.
Poziom normal na którym skończyłem pierwszy raz grę to pikuś, pod koniec zostaje ogrom broni i amunicji.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Inne w trybie madhouse ale nie losowe.
Ostatnio zmieniony ndz 29 sty, 2017 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Jasne, że można ale już jak chcesz 100% zebrać to już musisz na nowo poszukać i w trudniejszych warunkach, w sumie fajna opcja. Pomyślmy jakby teraz wydali znów RE2 chociażby z zupełnie inaczej rozmieszczonymi przedmiotami i przeciwnikami w starej grafice, kto by nie chciał zagrać? Poczuć trochę nowości w zapamiętanym wcześniej układzie
fajnie, że nie wydali tylko trudniejszego trybu ale urozmaicili go w taki sposób.
- Nemesis US
No już tylko do platynki został mi ten tryb i faktycznie nie jest trudny. Także śmiało można odpalać, bardziej zbliża nas do klasyków serii 
Ps. Zagrajcie w Ethan must die, to jest dopiero hardkorowy tryb
Ps. Zagrajcie w Ethan must die, to jest dopiero hardkorowy tryb
Ostatnio zmieniony sob 04 lut, 2017 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Może troszkę wstyd przyznać, ale według mnie już Normal, zwłaszcza podczas walki na piły z papą, to jakaś frustracja
Niby żaden problem, wystarczy go ciąć piłą ile wlezie ale czy on pada od tego czy trzeba coś 'nie spotykanego' zrobić? Podchodzę do tej walki już nty raz, i piłą i z broni go męczę, i nawet próbowałem przeciąć piłą skobel. Ogólnie zaobserwowałem że gra jakoś nie pomaga, co jest oczywiście OK. Z drugiej strony poziomy Easy/Normal nie są dla hardcorów tylko dla ludzi którzy chcą przejść historię. Powtarzanie kolejny raz tego samego (animacji odwracania przez tatuśka podczas zabierania psiaka z haka znienawidziłem już do końca życia
). W samej grze (po za tą walką) jest OK.
Oo widzę, że kupiłeś
spoko, najważniejsze, żeby ciąć go do momentu kucnięcia (odsłania się) i wtedy największy damage zadajemy (czy to normal czy madhouse), także kiedy odsłoni się przy kucaniu walimy jak najmocniej, dwa, trzy razy i po walce.
Ps. A odnośnie poziomu trudności, auto aima nie ma w opcjach
Ps. A odnośnie poziomu trudności, auto aima nie ma w opcjach
Ostatnio zmieniony pn 06 lut, 2017 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie, używaj piły w trybie ciągłym (przytrzymujesz wtedy dwa przyciski). Generalnie przy tej walce używaj tylko piły. Worki są przydatne bo wytrącają Jacka z równowagi ale możesz je olać i skupić się na zasadzie --> on atakuje a Ty czekasz i wtedy zadajesz cios (nawet to przytrzymanie piły jest dobrą metodą). Jego ataki w głównej mierze składają się z trzech uderzeń pod rząd i wtedy robi przerwę na Twój cios.
Ps. Ja narazie wydałem na re7 - 800zł
ale nie żałuje 
Ps. Ja narazie wydałem na re7 - 800zł
Ostatnio zmieniony pn 06 lut, 2017 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 2 razy.
A widzisz, coś chyba poprzestawiałem w opcjach bo nie mam podpowiedzi jak używać pewnych rzeczy a o tym że piła może działać w trybie ciągłym nie wiedziałem. Zorientowałem się o tym teraz, bo wcześniej, gdy na samym początku przechodzimy pod takim czymś z końskich nóg gra nie powiedziała co wcisnąć aby kucnąć.WESKER-DL pisze:używaj piły w trybie ciągłym (przytrzymujesz wtedy dwa przyciski)
Fakt, nie pisałem o tym bo gry nie przeszedłem ale gra się baaardzo miło. Czas odszczekać że to będzie niewypał.WESKER-DL pisze:Ps. Ja narazie wydałem na re7 - 800zł ale nie żałuje