[Forum] Nowi Moderatorzy

Wyraź swój pogląd na temat serwisu i forum
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mikey
Kontakt:

Post autor: Mikey »

JackHammer pisze:Z Bzdurasem sobie poradze. Ale Krauser? Mam przegwizdane ;c

A tak na serio - to gratuluje, szczególnie Koledze AL'owi gdyż nie spodziewałem się po nim takiego aktu desperacji :D nic tylko czekać aż wygryzie Nec i Recoila ;D
To co może zamach? :D

PS: Gratulacje dla was obu.
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

Po radości związanej z powiększeniem grona Moderatorów, dla równowagi, przyszedł czas na jego zmniejszenie - Salvin odszedł z grona Niebieskich po ponad dwóch latach dzielnego pilnowania porządku i naprawdę świetnej pracy jako Moderator. Dzięki za poświęcony czas, energię i wiele cennych uwag! :) Oczywiście trzymam za słowo i liczę na to, że nie opuszczasz Forum na stałe ;)
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Spora strata dla Moderacji. Byłem zdziwiony, gdy zobaczyłem Salvina bez należnych mu "policyjnych" barw. IMO byłeś jednym z najlepszych moderatorów w historii MWRC - zaangażowanym w pracę, opanowanym, przede wszystkim posiadasz umiejętność wypośrodkowania gdzie kończy się wolność a zaczyna złamanie Regulaminu, że tak to ujmę. Inaczej mówiąc, w moim odczuciu reagowałeś tylko wtedy, gdy była taka potrzeba, nie wcinałeś się w rozmowę pod błahym pretekstem. Bardzo dobrze wspominam współpracę z Tobą :).

Jakby to powiedział jeden z forumowiczów, "Pokolenie 87' FTW i nie ma ch... ch... chama we wsi" ;D.

Dzięki :).
Ostatnio zmieniony pn 29 paź, 2012 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 2 razy.
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Jakby to powiedział jeden z forumowiczów, "Pokolenie 87' FTW i nie ma ch... ch... chama we wsi" ;D .
Amen, brother :)

Również dziękuję Ci Salvin za Twój wysiłek i energię które włożyłeś podczas sprawowania pieczy nad forum jako moderator, nie wiem czy pisałem czy nie, ale przy okazji witam też nowych moderatorów, miłej pracy życzę :)
Salvin

Post autor: Salvin »

@Deus
Teraz to dopiero zostanie przykręcona śruba, będziemy pisać jak na dyktandach :D . A czy byłem dobrym modem? Starałem się robić to co było wymagane z regulaminu, ale też to co uważałem za zgodne ze swoimi odczuciami i jak na niektóre sprawy patrzeć nie tylko od strony moderatora, ale również użytkownika. Jak uważacie, że mi to dobrze wychodziło i coś wniosłem to cieszę się ;) .

@Nec
Jak coś obiecuję to dotrzymuję słowa ;) .

Dzięki za miłe słowa.

EDIT:

Na forum jest nowy moderator i nawet się nie przywitał, no ładnie :D . A tak poważniej domyślam się, że chodzi o pomoc w organizacji zlotu, coby nie męczyć biednych adminów ;) ?
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Salvin pisze:Na forum jest nowy moderator i nawet się nie przywitał, no ładnie
Jak nowy? Mi brakuje jednego :(
Maestro

Post autor: Maestro »

Salvinowi chyba chodziło o mnie ;). Moderator to za duże słowo, wszak "kolorku" nie dostałem, bardziej chodzi o ludzia do pilnowania wątków zlotowych i uaktualniania informacji, zresztą po zlocie już taka funkcja nie będzie potrzebna, tak więc posługa jest tylko tymczasowa ;)
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

Zmiany u Czerwonych, to jedno, ale są też zmiany u Niebieskich - w związku z nieobecnością Barry'ego Norrisa na forum (powody prywatne), nastąpiła niejako podmianka - BN nie jest już Moderatorem, za to Recoil powrócił do właśnie tej funkcji, którą zresztą pełnił bardzo długo przed objęciem funkcji Administratora. Witamy więc z powrotem Moda z najdłuższym stażem na MWRC :)
Salvin

Dobry i kiedy trzeba było stanowczy mod z też niemałym stażem opuścił szeregi. Barry'ego pamiętam jako moderatora odkąd się udzielam na forum. Trochę dziwnie wygląda teraz jego nick bez niebieskiego kolorku :rad10: .
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Dobra, biłem się z myślami jakiś miesiąc i w końcu nadszedł czas - odchodzę z forum, a co za tym idzie, z funkcji moderatora. Foruming nie sprawia mi już przyjemnośc, ostatnimi czasy nie mam nawet ochoty wchodzić w panel moderatora - machinalnie włączam MWRC, zaznaczam wszystko jako przeczytane i wychodzę. Niestety, MWRC Board już nie jest tym samym miejscem, co kiedyś - inni ludzie, inny klimat, inne podejście do wielu kluczowych spraw, które miały być moim udziałem. Niestety, nie są. Decyzja nie wzięła się z powietrza, jest dokładnie przeanalizowana i przemyślana - niestety, minusów nazbierało się więcej niż plusów. Przykro mi z takiego obrotu spraw, ale jednocześnie nie żałuję czasu spędzonego tutaj - było fpytkę, korniszony same się kisiły w słoikach, a nagie cheerleaderki tańczyły kankana, że hej! Jednak to już było i nie wróci. Dzięki wszystkim za współpracę, ale na mnie już czas. Namiary na mnie macie, w wolnym czasie możemy pogadać, ale na forum już na pewno się nie spotkamy. Jednocześnie proszę któregokolwiek z adminów o usunięcie mojego konta - nie przyda mi się, a nie chcę, żeby wisiało bez celu, ładu i składu.

Do zobaczenia w przyszłym życiu albo na Lajwie.
Obrazek
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Jak chodzi o Barrego to wcale się nie dziwię. Nic kompletnie nie robił dłuższy czas i dziwiło mnie to że trzymali go tak długo. Za to Bzdursky się starał i troche dziwi mnie że tak ni z gruchy ni z pietruchy robi out. Konta i tak Ci nie skasują. Wielu już prosiło i nic z tego.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Bzdursky pisze:było fpytkę, korniszony same się kisiły w słoikach, a nagie cheerleaderki tańczyły kankana, że hej! Jednak to już było i nie wróci.
Jeżeli mówisz o tych samym nagich cheerleaderkach co w moich czasach to nie dziwię się, że rezygnujesz, bo już trochę postarzały się zapewne :smiech3: Tylko ogóry ciągle świeże, no ale to mało, fakt...

Powodzenia Bzdurasie, na pewno będzie Cię tutaj brakowało.
Trzymaj się :winken:
Ostatnio zmieniony czw 20 cze, 2013 przez Diadem, łącznie zmieniany 3 razy.
Deus Ex
Zarząd

Jakoś tydzień temu minęło 10 lat istnienia Forum. Nie zostało to nigdzie wspomniane, dlatego chciałbym pokrótce przypomnieć dzieje grupy "Moderator".

Osobiście wybory Moderatorów z roku 2007 uważam za najważniejsze wydarzenie w historii tego Forum. Jestem pewien, że gdyby w tamtym czasie, Diadem nie założył tego tematu i nie zwrócił uwagi na panujący problem offtopu i ogólnego bajzlu, Forum by dzisiaj już nie istniało. A jeżeli by istniało, nie dałoby się już tutaj nic napisać ani ciekawego przeczytać.

Forum MWRC istnieje od lutego 2007 roku. Początkowo porządku strzegli tutaj administratorzy (MiGoo, Linki) oraz grupka ówczesnych redaktorów/moderatorów (Wesker-DL, Capcom i inni). Ponieważ Forum w początkowej fazie swojego istnienia intensywnie się rozrastało, zaczął panować bałagan w tematach, co dało się odczuć i co poskutkowało założeniem tego tematu przez Diadema, który zaproponował wybór grupy Moderatorów, których głównym zadaniem stało się później uporządkowanie Forum oraz czuwanie nad przestrzeganiem regulaminu. W grudniu 2007 roku zostało wybranych 6 moderatorów – Barry, Diadem, FurryPiter, Necraria, Nemesis US oraz Recoil. Moderatorzy ci bardzo szybko zaprowadzili porządek a z Forum zniknął offtop. Diadem po okresie kilkunastu dni został awansowany na Redaktora i wciąż intensywnie moderując Forum, opracował m.in. Timeline serii Resident Evil, po różnych perturbacjach doprowadził także do dalszego „rozrośnięcia” się szeregów osób odpowiedzialnych za Forum. W kolejnym roku, do grona moderatorów dołączył AT, wśród szeregów niebieskich oglądać mogliśmy także AdaMa555, Bzdursky'ego, Barry'ego Norrisa, Salvina, Szakala, J. Krausera. Moderatorami forum były także osoby będące niegdyś Redaktorami, m.in. nemesisdestro oraz ja.

Jako stary użytkownik i osoba znająca forum na wylot, jako wybitnych Moderatorów oceniam Necrarię, Diadema oraz Recoila. Nie było dziełem przypadku, iż cała trójka pełniła w różnym czasie funkcję Administratora. Bardzo dobrze oceniam pracę Bzdursky'ego (kolejny admin) oraz Salvina. Wszyscy pozostali Moderatorzy również dobrze wypełniali powierzone im zadania.

Mamy rok 2017 a Forum jest w stagnacji. W niektórych wątkach od dawna panoszy się offtop, który w wielu miejscach próbowałem zwalczyć samemu, notorycznie usuwając posty nie na temat, edytując, przenosząc posty itd. Gdyby logi czynności mogły mówić, potwierdziłyby moje słowa. W obecnej chwili porządek na Forum zależy od garstki kolorowych.

Ekipa jaka odpowiadała za porządek zwłaszcza w początkowym czasie istnienia Forum, to była bardzo mocna drużyna, która chociaż bardzo restrykcyjnie przestrzegała surowego skądinąd Regulaminu, co miało również przeciwników, to odniosła pełen sukces w działaniach a z Forum przez lata można było korzystać w sposób komfortowy, bez obawy o offtop i kłótnie. Wiem, że część z tych osób z sentymentem wspomina tamte czasy ;)

Cóż mogę jeszcze powiedzieć. Forum z uwagi na archaiczną wersję silnika oraz powtarzające się mniejsze i większe usterki, mocno traci na funkcjonalności. Pilnowanie porządku jest w obecnym czasie utrudnione, ale jakoś staramy się sobie radzić.

Od siebie mogę dodać, że w tych ciężkich czasach, zrobię wszystko co będę mógł, aby wieloletni dorobek osób, których zasługi dla Forum przewyższają moje, nie poszedł na marne.
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

Wow, tyle lat już minęło? Sprawdziłem datę rejestracji swojej osoby i wow! 20 Luty 2007 za tydzień stuknie mi 10 lat. Szybko ten czas zleciał. Szkoda że MiGoo zaniedbuje troszkę forum. Rozumiem że rodzina, dom praca, ale jeden dzień pracy i temat załatwiony :) No weekend :)

Forum podupadło, gdyż konkurencja w postaci FB skutecznie odbiera czytelników. Sam wiesz, że w dwie godziny załatwisz więcej na FB niż na forum :)

Życzę kolejnych 10 lat, z mam nadzieję odrodzoną marką Resident Evil którą dał nam Capcom.
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Przez 10 lat sporo się zmieniło choć struktura forum praktycznie nie ruszyła z miejsca i w sumie ma to swój klimat. Muzeum mwrc pełną gębą i serio, podoba mi się to a nowe osoby, które tutaj trafiają mają klimat rodem z RE0. Specyficznie ale ciągle do przodu, nie ma czasu na zastoje, obecnie jesteśmy w bardzo dobrym okresie Residentowym i warto ciągnąć to dalej. Pamiętam forum od samego początku zarówno nowe jak i stare mwrc, później RCS (myślę, że też warto o tym wspomnieć bo już nie istnieje) i życzę kolejnych owocnych lat.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Diadem

Masz Deus czas, to mam dla Ciebie zlecenie :smiech3:
Przekop się przez panel moderatora/redaktora i spróbuj wyszukać jakieś ciekawostki, coś co może po dziesięciu latach nie musi już być "tajne" :okulary3: a jest na swój sposób ciekawe i może zainteresowałoby starych użytkowników. Może jakieś fajne cytaty, złote myśli udałoby Ci się wyciąć z tego, w końcu panel moderatora jest rozrośnięty bardziej niż przeciętny użytkownik tego forum może sobie wyobrazić, a wielokrotnie był czyszczony...
Wielu to było krnąbrnych userów, jak wspomnę Tyrantx to łza się w oku kręci :rad12: Wtedy to były poważne operacje na żywym userze, a dziś człowiek by się pośmiał czytając "wyjątki z pamiętnika moderatora".
Deus Ex
Zarząd

Szkoda, że jest dziś na forum już tak niewielu userów, którzy pamiętają czasy, gdy byłem np. w forumowej opozycji :diab2: Nie wiem czy będzie ktoś, kto będzie tym realnie zaciekawiony, ale pomyślę nad tym :)
Awatar użytkownika
RVRE

Post autor: RVRE »

Nic dziwnego że forum upadło skoro miało mnie w szeregach. :rad5: Najgorsze pare miesięcy bycia na forum, to bycie moderatorem. Zwłaszcza obok Salvina, który się zwinął zaraz po moim wejściu. :rad12:
Diadem pisze:w końcu panel moderatora jest rozrośnięty bardziej niż przeciętny użytkownik tego forum może sobie wyobrazić
Mi zajęło kilka dni przeczytanie całego panelu gdy dołączyłem do załogi. A też dużą część scrollowałem i czytałem tylko najlepsze kąski.
Awatar użytkownika
Diadem

[RONIN] pisze:Wow, tyle lat już minęło? Sprawdziłem datę rejestracji swojej osoby i wow! 20 Luty 2007 za tydzień stuknie mi 10 lat. Szybko ten czas zleciał.
Też z ciekawości sprawdziłem nie tylko kiedy się rejestrowałem, ale również jakie znaczące osoby rejestrowały się mnie więcej wraz ze mną. Okazuje się, że wpasowałem się pomiędzy nemesisdestro i necrarie oraz Veronice i AdaMa555.
Pomyśleć, że trzy z tych czterech osób pełniły funkcje na forum. Dobry rzut musiał być :smiech3:
Salvin

RVRE pisze:Zwłaszcza obok Salvina, który się zwinął zaraz po moim wejściu. :rad12:
Zwinąłem się bo uznałem to wówczas za rozsądne z tamtejszej perspektywy, a nie dlatego że ty dołączyłeś :) Było nas za dużo, a ja już najlepszy czas zabawy w teamie miałem za sobą :D więc niech inni też mają frajdę :D Zresztą osoba odchodząca nie powinna w żaden sposób dawać do zrozumienia, że odchodzi z czyjegoś powodu, a już w szczególności do młodszego moderatora. Bo jaki będzie mieć start taka osoba? Już na dzień dobry będzie się niekomfortowo czuć. Także twoja obecność nie miała żadnego znaczenia na to ;) Aczkolwiek nie ukrywam, że coś się w grupie nie zgrywało, ale to już wcześniej się zaczęło, a swoją obecność odbierałem już za zbędną. Odnosiłem wrażenie, że zacząłem być ignorowany. A to już jest znak, że niedobrze się dzieje i był czas aby opuścić szeregi. Później ktoś pisał(nie pamiętam kto dokładnie) skąd taki pesymizm u mnie. Dzisiaj już to nie ma żadnego znaczenia, ale tak to widziałem wtedy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zmiany, sugestie, propozycje, opinie”