Autonamierzanie
Autonamierzanie
Jest coś dziwnego w mojej wersji RE 2 na PC. Odpalam normalnie grę, naciskam celowanie i moja postać nie obraca się w stronę najbliżeszgo przeciwnika tylko mierzy przed siebie. Czy to wina jakiś ustawień czy coś nie tak z grą?
Tak w RE2(z resztą chyba w każdym) zawsze było sutomatyczne ustawianie się w namiarze na najbliższego przeciwnika po wciśnięciu odpowiedniego przycisku, bynajmniej na psx.
Ostatnio zmieniony czw 31 maja, 2007 przez Mostek, łącznie zmieniany 1 raz.
W opcjach można sobie to ustawić na konsolach a na marginesie nie w każdym RE było auto-aimMostek pisze:Tak w RE2(z resztą chyba w każdym) zawsze było sutomatyczne ustawianie się w namiarze na najbliższego przeciwnika po wciśnięciu odpowiedniego przycisku, bynajmniej na psx.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
-
nemesisdestro
w wersji GC napewno jest, sprawdziłem nhiedawno więc potwierdzamZaszczyk pisze:Ja mialem 2 wersje re2 na psx i w zadnej z nich nie bylo auto-aim'a. Wydaje mi sie że w re2 w ogole nie ma auto-aim'a ale nie moge tego sprawdzic, co innego w re1 i re3 czy tez recv
- Nemesis US
Z tego co pamietam, na PC autonamierzanie bylo tylko w RE1 i RE3 (w RE2 tylko Arrange). Ogolnie jest to denerwujaca sprawa (autonamierzanie oczywiscie), szczegolnie w RE3, gdyz potac czasami kierowala sie nie na to co powinnna (np. w RE3 na beczki najpierw, a nie na innych przeciwnikow)... Tak wiec wg mnie jest lepiej, jak ow autonamierzania nie ma 
Tak jak mówi Niero, w RE3 były dwa przyciski do celowania: celuj we wszystko (beczki i otoczenie miało wyższy priorytet) oraz celuj tylko w przeciwników. Dlatego też ja np. pod standardowy przycisk celowania dałem sobie to drugie celowanie, a z tego pierwszego korzystałem tylko, gdy chciałem rozwalić jakąś beczkę. Według mnie takie rozwiązanie było idealne. Dodatkowo RE3 chyba jako jedyne z serii miało przycisk "zmień cel" - gdzie Jill sama przestawiała się na kolejnego przeciwnika.
To ci niespodzianka (nie wiedzialem o tymNiero pisze:MiGoo, jeśli chodzi o RE3, to inny przycisk służył do celowania w beczki, a inny do zombiaczków
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez MiGoo, łącznie zmieniany 1 raz.
nie sprawdzałeś wszystkich przycisków? na GC poprostu dwatylnie Trigerry za to odpowiadają
Co do tego się zgodze, nie wyobrażałem sobie przechodzić Misji Hunka z auto namierzaniem 
MiGoo - autonamierzanie jest do bani w grze, gdzie możesz sobie spokojnie celować (vide fps'y, tpp z celownikiem itp). Jednakże jeżeli wchodzisz do pomieszczenia i tylko słyszysz, że jest tam przeciwnik (bo kamera tak sprytnie jest umieszczona, że pokazuje drzwi i twoją postać -- i to wszystko), to bez autonamierzania musiałbyś strzelać na ślepo.
I tak w wielu przypadkach jest
szczególnie w RE2/RE3