[Forum] Powrót do żywych
- Leon. KennedY
To w najbliższym czasie trwa już dość dłuugii czas
Nie żeby coś... Tak tylko se piszę 
Ostatnio zmieniony wt 09 sty, 2018 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 1 raz.
Kurde, znowu jestem nie na czasie. Facebook góruje? Ja słyszałem, że jest już passe i co ciekawe dotyczy to młodzieży:
https://www.przekrojgospodarczy.pl/arty ... -sie-passe
Nie nadążam, no nie nadążam, no, a może jesteśmy takim zaściankowym krajem, że gdzieś, coś staje się nie modne, a u nas dopiero góruje.
Kiedyś wszystko było jakieś prostsze. Było to forum, kilka zagranicznych stron i to było wszystko. Wszystko w zasięgu ręki. Kto myślał, żeby gdzieś szukać informacji na Facebooku?
A jeżeli chodzi o YouTuba, to my zdaje się mieliśmy revideos czy jakoś takoś się to zwało
https://www.przekrojgospodarczy.pl/arty ... -sie-passe
Nie nadążam, no nie nadążam, no, a może jesteśmy takim zaściankowym krajem, że gdzieś, coś staje się nie modne, a u nas dopiero góruje.
Kiedyś wszystko było jakieś prostsze. Było to forum, kilka zagranicznych stron i to było wszystko. Wszystko w zasięgu ręki. Kto myślał, żeby gdzieś szukać informacji na Facebooku?
A jeżeli chodzi o YouTuba, to my zdaje się mieliśmy revideos czy jakoś takoś się to zwało
Nie myl prostoty z nostalgią. Porównaj sobie, co jest prostsze- przeszukiwanie tysiąca stron forum tematycznego czy wyszukanie filmu na YT jak sobie z danym problemem w grze poradzić? Nawet jeśli film ma 15 minut gadania głupot i 3 minuty prawdziwej zawartości, to i tak szybciej ją znajdziesz przeklikując materiał wideo niż forum.Diadem pisze:Kiedyś wszystko było jakieś prostsze.
Poza tym, wg mnie Facebook jest OK. Dodajesz to co lubisz do ulubionych i wszelkie info z tym związane jest na wyciągnięcie ręki. Nie musisz latać po setkach stron aby sprawdzić co się dzieje z ulubionymi seriami.
Tak właśnie jest. Konto na FB ma bardzo wiele osób. O wiele prościej zasubskrybować jakiś fanpage a informacje docierają do odbiorców naprawdę błyskawicznie. Facebook nie jest passe, na pewno nie pod tym względem
Facebook cały czas daje ogromne możliwości w zakresie przepływu informacji. Ja sam dowiaduję się wielu rzeczy ze swojej branży dużo szybciej, tylko dzięki kilku subom.
Co do revideos. Capcom założył tę stronę chyba na przełomie 2005-2006 roku. Jeszcze YT wtedy raczkował, więc wtedy taki portal miał jakąś szansę zaistnieć. Pamiętam, że były tam gameplaye Finki z RE 4 i Evil TV WDLa i N US'a, ale panowie się chyba potem poróżnili i współpraca zakończyła się.
Co do revideos. Capcom założył tę stronę chyba na przełomie 2005-2006 roku. Jeszcze YT wtedy raczkował, więc wtedy taki portal miał jakąś szansę zaistnieć. Pamiętam, że były tam gameplaye Finki z RE 4 i Evil TV WDLa i N US'a, ale panowie się chyba potem poróżnili i współpraca zakończyła się.
Kiedyś trzeba było dużo czasu aby coś znaleźć. Prawda, ale wiedziałem czego konkretnie szukam, poświęcałem na to jakiś z góry określony czas.
Teraz natomiast to nie ja szukam informacji, tylko informacja szuka mnie i sztuką jest odfiltrować tą papkę trafiającą do użytkownika. Chyba, że czytacie wszystko co do was dociera. Przekopując się przez to nie tracicie więcej czasu niż kiedyś szukając konkretnych informacji samemu? Jak patrzę na ludzi którzy nie potrafią odłożyć smartfona na kilka godzin to tak mi się to właśnie widzi.
Teraz natomiast to nie ja szukam informacji, tylko informacja szuka mnie i sztuką jest odfiltrować tą papkę trafiającą do użytkownika. Chyba, że czytacie wszystko co do was dociera. Przekopując się przez to nie tracicie więcej czasu niż kiedyś szukając konkretnych informacji samemu? Jak patrzę na ludzi którzy nie potrafią odłożyć smartfona na kilka godzin to tak mi się to właśnie widzi.
A to teraz nie wiesz już czego szukasz? Trochę tutaj niepotrzebnie filozofujesz. I wg mnie dziś oszczędza się czas właśnie dzięki lepszej technologii dopasowywania wyników do słów kluczowych. A np jak ktoś mnie atakuje 10 stronami tekstu w zwykłym zbieraniu emblemów z RE5, to olewam i szukam gdzieś gdzie jest to zwięźle opisane lub odpalam film.Diadem pisze:wiedziałem czego konkretnie szukam, poświęcałem na to jakiś z góry określony czas.
Teraz natomiast to nie ja szukam informacji, tylko informacja szuka mnie i sztuką jest odfiltrować tą papkę trafiającą do użytkownika
Bardziej chodzi o forum, z reguły im bliżej premiery nowego RE tym ożywia się bardziej. Odnośnie samej strony no cóż, może i z chęcią sam bym newsy popisał ale nie mam uprawnień, wiadomo, że te same pojawiają się sporadycznie no ale zawsze.
Ostatnio zmieniony pt 23 lis, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Jeszcze MWRC nie umarło póki my żyjemy.
Kto jest w stanie podać nazwę jakiegokolwiek portalu, traktującego o RE który przetrwał po dziś dzień
? Strony te powstawały przed kilku(nastu) laty, robione przez różnych ludzi, żadna nie wytrzymała więcej niż 2-3 lata i dziś w dziale "Polskie strony o RE" nie znajdziemy choćby jednej takiej witryny. Istnieją wprawdzie fanpage na FB czy YT różnych osób zajmujących się w swojej działalności tematyką RE, ale to mwrc jest ostatnią stroną, powiedziałbym, w starym stylu. Zdajecie sobie sprawę, że podwaliny strony stworzono w 1999 roku? Premiera RE 3. To jest blisko 20 lat. Można powiedzieć, że to jest okres jednego pokolenia. Myślę także, że autorzy strony nie podejrzewali, że w roku 2018 stronka będzie nadal istnieć, a Forum nadal będzie skupiać garstkę wiernych fanów. Podobnie jak nikt wtedy nie myślał, że w kolejnym roku nadejdzie tak wyczekiwana nowa odsłona RE 2.
Gwarantuję, że MWRC jeszcze nie powiedziało ostatniego słowa.
Kto jest w stanie podać nazwę jakiegokolwiek portalu, traktującego o RE który przetrwał po dziś dzień
Gwarantuję, że MWRC jeszcze nie powiedziało ostatniego słowa.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 5 razy.
- Leon. KennedY
Właśnie ta strona boli najbardziej, bo nie oszukujmy się wielu fanów i nowych graczy natrafia na MWRC a niestety newsów na niej nie ma od ponad 2 lat. Nie żebym Ja się czepiał ale wypadałoby reanimować stronę póki jeszcze nas tutaj trochę jest.Leon. KennedY pisze:Forum w gruncie rzeczy ma się całkiem dobrze, a przy kolejnych premierach gier będzie tylko lepiej... Szkoda samej głównej strony, bo tam ostatni news pojawił się w 2016 roku i to na początku...
Ostatnio zmieniony sob 01 gru, 2018 przez Mikey, łącznie zmieniany 1 raz.
- Leon S. Kennedy
Trzeba też spojrzeć ilu z tych nowych fanów zatrzymało by się na stronie czy forum. Obecnie niestety postrzeganie horrorów jest znacznie inne niż dawniej. Rzadko kiedy widzi się takie analizy i dyskusje które są w odmętach tego forum. Łatwiej wejść na YT gdzie wszystko jest wyłożone w filmiku z lore i z głowy.Mikey pisze: Właśnie ta strona boli najbardziej, bo nie oszukujmy się wielu fanów i nowych graczy natrafia na MWRC a niestety newsów na niej nie ma od ponad 2 lat. Nie żebym Ja się czepiał ale wypadałoby reanimować stronę póki jeszcze nas tutaj trochę jest.
Co prawda po tylu latach nieobecności może nie jestem w pozycji aby to mówić ale nie chciałbym aby to forum przepadło. Za dużo wspomnień, nostalgii oraz cudownej historii RE. Nawet jeśli miało by je podtrzymywać tylko kilka osób.
- Leon. KennedY
Re: [Forum] Powrót do żywych
Temat się naturalnie zdezaktualizował