Jack Krauser

Również o Resident Evil 3.5
Awatar użytkownika
tropheus

Jack Krauser

Post autor: tropheus »

CZym waszym zdaniem najlepiej jest nawalac krauser'a(no oprocz oczywiscie noza :rad12: ) ja dopiero pierwszy raz z nim walcze(walki nie dokonczylem ze wzgledu na brak czasu do grania) i najlepiej mi sie walczy nozem(podbiegam raz i drugi machne i ten ucieka).
Gimme fuel
Gimme fire
Gimme that which I desire
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Jeżeli nie nożem to magnum. Tam jest określony czas i za długo nie można się bawić.
Dark Prince

Post autor: Dark Prince »

Magnum jest bardzo mocną bronią i dobrą na Krausera. Ale nóż po prostu wystarczy...
Awatar użytkownika
tropheus

ja narazie gram na easy zeby zobaczyc o co chodzi w tej grze i sprawdzic slabe strony potworow a potem bedzie normal. wiec mysle ze na easy noz wystarczy w zupelnosci.
Gimme fuel
Gimme fire
Dark Prince

Offtop: Sorry, ale muszę spytać :D . Grasz na kompie, czy konsolce?
Awatar użytkownika
tropheus

na ps2, specjalnie po to sobie kupilem konsolke zeby nie meczyc sie ze zwalona wersja na pc. a poza tym to i tak konsole mialem w planie to i sie re kupilo przy okasji :D
Gimme fuel
Gimme fire
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Post autor: Mr_Zombie »

Dark Prince pisze:Offtop: Sorry, ale muszę spytać :D . Grasz na kompie, czy konsolce?
Na PC nie ma trybu Easy ;)

Co do użycia magnum - Krauser jest szybki (tak podczas walki w ruinach, gdy robi szybkie uniki, jak i już na wieży, kiedy się zasłania "ręką"), a Leon celuje dość wolno, dlatego osobiście korzystałem z magnum tylko wtedy, gdy miałem 100% pewność, że strzał dopadnie celu (amunicji do magnuma jest bardzo mało).

Bardzo dobrze walczyło mi się z nim za pomocą shotguna - duży rozrzut, więc zawsze coś tam oberwie.

Wkurzające jest jednak to, że Krauser może nawet dostawać w twarz z magnuma, a mimo to potrafi się nawet nie zatrzymać, tylko dalej biegnie na gracza/wykonuje atak :/.
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Mr_Zombie pisze:
Dark Prince pisze:Offtop: Sorry, ale muszę spytać :D . Grasz na kompie, czy konsolce?
Na PC nie ma trybu Easy ;)

Wkurzające jest jednak to, że Krauser może nawet dostawać w twarz z magnuma, a mimo to potrafi się nawet nie zatrzymać, tylko dalej biegnie na gracza/wykonuje atak :/.
Na PC jest tryb easy ale być może dotyczy to tylko wersji europejskiej. W każdym razie u mnie jest!

Co do Krausera to chyba jego nogi są najbardziej wrażliwe na ataki.
Głowa być może też ale wtedy kiedy nie zasłania się "łapką".
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

A ja polecam TMP i Magnuma, seria po nogach albo prosto w ryj, przetrzymasz go trochę, jeżeli zabraknie ci ammo prowokuj go do akcji QTE (podchodzisz lekko do niego i moemntalnie cofasz ;))
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Post autor: Mr_Zombie »

Finka pisze:Na PC jest tryb easy ale być może dotyczy to tylko wersji europejskiej. W każdym razie u mnie jest!
Aha, to sorki za błędne info (ja z wersją europejską czekam wciąż na wersję PL ^^).
(swoją drogą dziwne, bo to zawsze Azjaci dostawali gry łatwiejsze, dlaczego więc w azjatyckiej wersji nie ma trybu Easy?)
Awatar użytkownika
tropheus

ja najpierw sprobuje pokonac go samym nozem(oczywiscie ze wzgledu na mala ilosc ammo) jak mi niewyjdzie to potem sie pomysli.
Gimme fuel
Gimme fire
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Droga na wieżę jest prosta ale walka juz na niej jeżeli chce się uzyskać dobry wynik trzeba ją przemyśleć :smiech6: życzę powodzenia
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Dark Prince

Na PC jest tryb Easy. Miałem pirata i mam oryginała, tak więc teraz mówię, że Biohazard 4 od NetShow nie ma Easy, ale oryginalna wersja UK ma tryb Easy.
Misiuk -_^

Post autor: Misiuk -_^ »

Ja mu pare razy walnolem z semi-auto(najpierw w noge pozniej w leb ). Pozniej zaczelem z magnuma w noge i mini thower(w leb),granat i po sprawie :>
Awatar użytkownika
SnakeMajor

Post autor: SnakeMajor »

W Krausera pruję z TMP,ewentualnie flash i na samym końcu (już ostateczna walka) z magnum. Wyrzutnia min też się sprawdza:)
Awatar użytkownika
coley

Post autor: coley »

ewentualnie rakietnica w nóżki i po sprawie ;P
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

Po co jakies kombinacje skoro jest sprawdzony sposób z knife'm...
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Awatar użytkownika
SnakeMajor

Nigdy się nie bawiłem nożem :D
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Najwyższa pora spróbować, ajeżeli się boiz to zapraszam na mój filmik pokazowy ;)

Revideos
Awatar użytkownika
SnakeMajor

Wyrazy uznania. Nie myślałem,ze Krauser,który na klatę bierze 2 magazynki magnum padnie tak szybko od noża. Hehe będzie co ćwiczyć :) Dzięki wielkie:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”