[Pomoc] Problemy z przejściem

Robert203

Post autor: Robert203 »

Mam kilka pytań :

- jak zapisuje się stan gry,
- jak wychodzi się z gry jak już nie chcę grać,
- jak skończą mi się naboje, jak mogę je załadować ???
Awatar użytkownika
Lugiamar

Post autor: Lugiamar »

AD1: używa się taśmy do zapisu gry na maszynie do pisania w save roomie
AD2: F9
AD3: Klikasz na broń następnie Combine i połączasz z naboiami ( Jill albo Carlos po wyczerpaniu magazynku mogą przeładowywać sami)
Ostatnio zmieniony pt 21 gru, 2007 przez Lugiamar, łącznie zmieniany 1 raz.
,,Na jawie świat jest dla wszystkich jeden i ten sam ale we śnie każdy ucieka do własnego świata." - Heraklit z Efezu
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

Ad.2 Zależy jeszcze czy chodzi o wersję PC czy PSX - na PSX nie grałam ale chyba trzeba po prostu wyłączyć konsolę jak chcesz zakończyć grę. Na PC zwykle gram w okienku więc wystarczy kliknąć na X w prawym górnym rogu ;)
Awatar użytkownika
Lugiamar

Post autor: Lugiamar »

To chyba z PSXem było dla niego już chyba od dawna wiadome... :smiech3:

NEMESIS US: Lugiamar, mam drobne upomnienie dotyczące pisania postów nie wnoszących nic nowego do dyskusji, tego typu wypowiedzi są traktowane jako spam, nie usunę tego posta z racji, że to upomnienie, ale kolejne takie posty (jeśli się pojawią z Twojej strony) zostaną usunięte. Pozdro.
,,Na jawie świat jest dla wszystkich jeden i ten sam ale we śnie każdy ucieka do własnego świata." - Heraklit z Efezu
Bartek931

Re: [Pomoc] Problemy z przejściem

Post autor: Bartek931 »

siemka wszystkim fanom RE mam pytanko czemu nie moge zapisac stanu gry w RE 3 bo juz doszedlem do tranwaju i umarle a to dlatego ze nie moge zapisac gry :placz1:

[ Dodano: 24 Sty 2008 19:09 ]
mam pytanie czemu nie moge zapisac na psx stanu gry bo ide do aszyny i nicbo ma Japonska wersje
Kocham RE ale nie mam wszystkich gier
FurryPiter

Post autor: FurryPiter »

Akurat to że zapisać stanu gry, wiele nie mówi może jakieś szczegóły ? Może nie posiadasz Ink Ribbon'a przy sobie, bądź też masz przepełnioną memorkę od psx'a ?
Bartek931

dzieki wlasnie tego ink ribbon nie am przy sobie dzieki kolego:)

[ Dodano: 24 Sty 2008 19:39 ]
i mam kolejne pytanie gram bo dawno nie gralem w resident evil i w 3 chce miec naboje do karabinu ale nie wiem jak je zrobic??

A to link do wyczebistego Tributu Jill Valentine:) :rad1:
http://pl.youtube.com/watch?v=_pxgRap1F7Q
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

Jeśli szukasz amunicji do M4 to jej nie znajdziesz, jest tylko tyle co w skrzyni. :rad11:
Bartek931

szkodaT_T ale dzieki

[ Dodano: 25 Sty 2008 11:46 ]
elo jakie jest hasło do komputera w umbrella??i gdzie zdobęde granade launcher.
przepraszam za bledy ale sie spiesze

by FurryPiter: To się nie śpiesz, nikt Cię nie pogania...
Ostatnio zmieniony pt 25 sty, 2008 przez Bartek931, łącznie zmieniany 1 raz.
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

z tego co pamiętam, były trzy możliwe: Adravil v Safsprin v AquaCure
Awatar użytkownika
Mikhail

Post autor: Mikhail »

Granatnik znajduje się w jednym z dwóch miejsc - albo w szafie pancernej w biurze S.T.A.R.S. w komisariacie, albo w szafce w pomieszczeniu wysokiego napięcia w elektrowni (żeby się tam dostać trzeba najpierw uruchomić windę podłączając akumulator).
Carlos999

Post autor: Carlos999 »

Gośc jest pilot wez go i bedzie reklama i te duze drukowane litery to hasło :smiech6:

Recoil: Używaj przecinków, kropek i innych tego typu wynalazków, bo rozszyfrowanie Twoich postów graniczy z cudem...
Ostatnio zmieniony śr 27 lut, 2008 przez Carlos999, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
franc_uz

Post autor: franc_uz »

A ja mam takie pytanie.

Czy dużo jest amunicji do handgun'a , bo jakoś tak zbyt oszczędny jestem(z RE2 mi to zostało) i przez to ginę?:/
r3sid3nt 3vil j3st th3 b3st!! :D
Deus Ex
Zarząd

Na poziomie easy ammo do handguna jest dużo, po pewnym czasie zapewne przestaniesz używać zwykłej pukawki. Reszta arsenału wystarczy. Nie trzeba być przesadnie oszczędnym.
Jeśli chodzi o poziom heavy, radzę oszczędzać naboje :rad11: .
Awatar użytkownika
franc_uz

Tylko, że ta oszczędnośc naboi mnie delikatnie mówiąc zabija. Już na komisariacie mam łącznie 75 naboi (HURA) i DANGER (EEEE) :rad11:

EDIT: aha, gram na HARDZIE of course! :okulary3:
Ostatnio zmieniony śr 14 maja, 2008 przez franc_uz, łącznie zmieniany 1 raz.
Deus Ex
Zarząd

Grasz na hardzie więc pewnie grałeś i na easy. Z tego wniosek - powinieneś pamiętać np. mniej więcej lokacje pomieszczeń, miejsc do których już się później nie powraca, więc tam lepiej omijać zombiaki nie martwiąc się, żę będą się plątać. Można spróbować zaprzyjaźnić się z nożem - ujdzie na leżących przeciwników. Myślę, że są to dwie najważniejsze wskazówki jakie mogę Ci dać. Ja np. nigdy nie strzelałem do wron, pająków, omijałem zombiaki tak często jak mogłem, wykorzystywałóem beczki, bomby i robiłem inne rzeczy aby nie brakło amunicji (zawsze miałem na wszelki wypadek jedną kulę dla siebie :smiech7: ). Musisz kombinować, pamiętaj, że to jest survival :rad11: .

Zresztą, na forum jest trochę porad jak oszczędzać amunicję bo to częsty problem graczy więc poczytaj jeszcze.
Awatar użytkownika
franc_uz

deus ex pisze:Grasz na hardzie więc pewnie grałeś i na easy. Z tego wniosek - powinieneś pamiętać np. mniej więcej lokacje pomieszczeń, miejsc do których już się później nie powraca, więc tam lepiej omijać zombiaki nie martwiąc się, żę będą się plątać.
Właśnie, że nie grałem na easy tak jak w RE2 nie grałem w ogóle w ARRANGE MODE z powodu jakże oczywiście tej amunicji, wolę jej brak niż nadmiar nie wiem czemu :okulary4: :rad12:
deus ex pisze:Myślę, że są to dwie najważniejsze wskazówki jakie mogę Ci dać. Ja np. nigdy nie strzelałem do wron, pająków, omijałem zombiaki tak często jak mogłem, wykorzystywałóem beczki, bomby i robiłem inne rzeczy aby nie brakło amunicji
proszę ja Cię nie traktuj mnie jak jakiegoś początkującego pozatym nadal nie uzyskałem odpowiedzi ! :rad6:
pytanie brzmi "czy jest dużo amunicji do zebrania, bo się boję, że może mi braknąć" bo przez ten zapał na oszczędnośc tracę w skrócie JILL :szok7: :rad2:
ja nie proszę o rady! oraz nie pytam w stylu "ej, a ta beczka to jest użyteczna?' :rad11: :smiech2:
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Tak, ammo jest sporo, więc nie żałuj sobie. Oczywiście wszystko z głową ;) Porównując - na HARD w RE3 jest tyle ammo co na normal w RE2.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Deus Ex
Zarząd

franc_uz pisze:pytanie brzmi "czy jest dużo amunicji do zebrania, bo się boję, że może mi braknąć"
Przecież odpowiedziałem Ci na to pytanie w pierwszym swoim poście:
deus ex pisze:Na poziomie easy ammo do handguna jest dużo, po pewnym czasie zapewne przestaniesz używać zwykłej pukawki. Reszta arsenału wystarczy. Nie trzeba być przesadnie oszczędnym.
Ale jak potem zacząłeś biadolić, że przez tę oszczędność często ginie Jill, pomyślałem, że chcesz rad. Ale skoro mam do czynienia "nie z jakimś początkującym" to OK. Nic się nie odzywam a tego posta można po jakimś czasie usunąć (jeśli moderacja uzna to za stosowne).
Awatar użytkownika
franc_uz

Nareszcie koniec zmartwień :rad2:
Głowka pracuje Recoil o to się nie martw :smiech7: :smiech6:

EDIT: ojoj sorry deus po prostu niedoczytalismy sie po sobie :rad11: graba na zgode :rad9:
Ostatnio zmieniony śr 14 maja, 2008 przez franc_uz, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 3 Nemesis”