Przejście za pomocą samego noża lub Handguna
E tam,nieprawdaDavid77 pisze:Może Krausera jest łatwo pokonać, ale chyba nie nożem jak ma łapkę
"From yesterday, it’s coming!
From yesterday, the fear!
From yesterday, it calls him
But he doesn't want to read the message here"
From yesterday, the fear!
From yesterday, it calls him
But he doesn't want to read the message here"
- Czarek199410
jak ma łapkę to go tniesz w 5sekund sam zobacz
http://pl.youtube.com/watch?v=SXMB6wXHh3M
http://pl.youtube.com/watch?v=SXMB6wXHh3M
Gotta Whole lot of love
Kiedy pierwszy raz walczyłem z Krauserem to używałem tego BrokenButterfly czy jak to się zwie ten magnum, ale za drugim razem jak czytałem że nożem najlepiej to załatwiłem go samiutkim nożem bez problemu
. A kiedy jest sam gość z piłą (no powiedzmy z przynajmniej 2 wieśniakami) to da się go załatwić samym nożykiem bez problemu
. Saddlerem się nie przejmuj nożykiem dosięgniesz jego oczu bez problemu. Wszystko bez problemu 
Ostatnio zmieniony wt 24 cze, 2008 przez =Rzeźnik=, łącznie zmieniany 1 raz.
"Gdy usłyszysz ryk piły spalinowej ,jest już za późno."
Z tego co wiem, to tak. teoretycznie, wszędzie tam, gdzie przydaje nam się snajperka, można sobie poradzić handgunem.Recoil pisze:OK, małe pytanko, bo mam ostatnio niezłą wkretę na handguna (nie wiedzieć czemu strasznie mi się te spluwy podobają). Czy wszystkie epizody typu katapulty, mnisi próbujący porwać Ashley jak kręci korbą i inne wymagające snajperki również przechodzimy za pomocą handguna?
Przytoczone fragmenty gry są jak najbardziej do rozwiązania handgunem (tylko nie wiem, czy chodzi o katapulty na samym początku zamku czy o te późniejsze
- Nemesis US
Ale o ile dobrze kojarzę, to wystarczyło strzelić jeden raz z Handgun'a w Illuminados'a, który siedzi na smoku, żeby spadł, a wraz z nim smok. Ale pewny nie jestem.
Ostatnio zmieniony ndz 29 cze, 2008 przez Nemesis US, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale najpierw w niego trafNEMESIS US pisze:Ale o ile dobrze kojarzę, to wystarczyło strzelić jeden raz z Handgun'a w Illuminados'a, który siedzi na smoku, żeby spadł, a wraz z nim smok. Ale pewny nie jestem.
- Nemesis US
Owszem, też tak robiłem za pomocą Handgun'a, ale kiedyś chciałem po protu sprawdzić czy tak też się da go załatwić.Anyway, na max podrasowany Handgun w jakim stopniu może być skuteczny w walce z U3? Nawet tego nie sprawdzałem, akurat tylko na tym oponencie. Wszakże konieczne będzie wystrzelenie kilku magazynków.
Na nim nawet dopakowany porządnie Broken Butterfly nie robi większego wrażenia, do czasu, jak nie otrzyma chociaż z 8-10 kul. Handgun? Hmm, zaryzykuję stwierdzenie, że nożem byś sobie łatwiej i szybciej poradziłNEMESIS US pisze:Owszem, też tak robiłem za pomocą Handgun'a, ale kiedyś chciałem po protu sprawdzić czy tak też się da go załatwić.Anyway, na max podrasowany Handgun w jakim stopniu może być skuteczny w walce z U3? Nawet tego nie sprawdzałem, akurat tylko na tym oponencie. Wszakże konieczne będzie wystrzelenie kilku magazynków.
Żeby była jasność, nie jestem z gatunku tych hardkorowców, co to lubią sobie nożem przejść grę ale opieram się na przypuszczeniach bazujących na dotychczasowych doświadczeniach z gry
Ostatnio zmieniony ndz 29 cze, 2008 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nemesis US
Watpię, żeby było to takie proste, jeszcze w zależności od fazy walki, zresztą ten przeciwnik w obydwu jest niebezpieczny. W pierwszej spadając z góry rozdziawa prosto w naszą stronę gębę, ciężko precyzyjnie zadać mu nożem jakieś obrażenia, jeszcze bez odniesienia żadnych ran, wszakże można mu uciec, ale druga faza pojedynku jest pod tym względem trudna, bo i tak trzeba go zabić, a decydując się na rozgrywkę nożem nie można użyć stojących beczek, trzeba by odpowiednio podejść do niego, a U3 agresywnie atakuje odnóżami. Z odpowiednią ilością lekarstw da się go załatwić. Choc ja nie próbowałem.
Chcesz to przechodź, nikt Ci nie broni
.
Ale temat dotyczy przejścia głównej rozgrywki, więc jeśli przeszedłeś ją tylko nożem i handgunem dołączasz do grona nielicznych, którym się to udało.
Poza tym, zazwyczaj 'only knife' dotyczy rozgrywki podstawowej, bo tak można by było się jeszcze długo bawić w wymyślanie "przejdź nożem merce w zamku Leonem nabijając 100 tys" etc.
Ale temat dotyczy przejścia głównej rozgrywki, więc jeśli przeszedłeś ją tylko nożem i handgunem dołączasz do grona nielicznych, którym się to udało.
Poza tym, zazwyczaj 'only knife' dotyczy rozgrywki podstawowej, bo tak można by było się jeszcze długo bawić w wymyślanie "przejdź nożem merce w zamku Leonem nabijając 100 tys" etc.
- IronMagnum
Zależy oczywiście na jakim poziomie, jeżeli umie się to robić nie będzie to takie STRASZNIE trudne.Trudności mogą się pojawić przy Iron Maidenie z kartąIronMagnum pisze:Ja przechodze nożem bo fajnie sie gra. Gra w tedy jest trudna
Co do Salvadora wcale nie trzeba go zabijać
W więzieniu trzeba zabić Garradora bo w przeciwnym razie drzwi nie otworzą się.LeonSK95 pisze:[quote="I
Co do Salvadora wcale nie trzeba go zabijaćtak samo z garradorem w więzieniu, regeneratorami (jeszcze jak grasz strojem gangstera można brać Ashley za przynętę)no i przy drugim El Gigante (klucz jest w którejś z chat).