[Pomoc] Problemy z przejściem

Ghost

Problem z Połączeniem Chronos Chain...

Post autor: Ghost »

Barry: Post przyklejony z innego tematu.

Witam wszystkich :). Mam pewien problem. Otóż po wejściu na górę po schodkach i odegranej melodyjce w wieży zegarowej wziąłem klucz Chronos Chain :]. Chciałem sobie pomóc waszym poradnikiem i pisano żeby otworzyć drzwi w bibloteczce trzeba połączyć ten klucz z Winder Key. Ale niestety nie mam już tego klucza ponieważ po otworzeniu salonu zniknął mi on z ekwipunku :zmiesz9: . Ma ktoś jakieś pomysły ?? Czekam na jakąkolwiek pomoc ;). Jeśli to coś da to RE3 mam na psx... Znaczy się gram na psp z emu psx :]. Pozdro :rad10:
Ostatnio zmieniony śr 25 cze, 2008 przez Ghost, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kuba Pajączek

Post autor: Kuba Pajączek »

Po pierwsze: Sprawdź czy nie ma w skrzyni.
Po drugie: sprawdź czy to już nie jest złączone z chronos chain.
Po trzecie: sprawdź czy drzwi na dole są otwarte.
Jak to nie działa, to upewnij się czy na pewno grasz w RE:3 :smiech6: .
http://www.byond.com/games/DarkerEmerald/TLC
Nowa wersja Resident Evil Online 2(zmieniona nazwa, wiadomo: kopyrajt-orajt).

"You can't spell "slaughter" without "laughter"!! Hahahahahaha!!!"
Ghost

Post autor: Ghost »

Sprawdzałem nie raz :pff1:
Tak samo wiele razy próbowałem i nic.
Drzwi tak samo nie są otwarte...
Wiesz w jaką inną grę musiałbym grać żeby miała taką samą fabułę i te same miejsca ? hehe :smiech1:

Naprawdę zrobiłem co się da ale nie znalazłem tego klucza, nie wiem co się mogło stać :zmiesz9:

Postanowiłem wczytać sobie save'a wcześniejszego i poszukać, miałem nadzieję że wszystko będzie ok :rad11: No i nie spodziewanie klucz w moim ekwipunku się znalazł :rad10:
Do teraz zastanawiam... Czy to był jakiś bug czy co. Hmm. No ale mniejsza o to już jest ok klucze połączone, drzwi otwarte :rad5:
Dzięki Kuba za twoją próbę pomocy :smiech6: . Pozdro :rad10:
PanDryGas

Odepchnięcie zombiaka

Post autor: PanDryGas »

Barry: Post przyklejony z innego tematu.

Witam wszystkich. Mam problem ponieważ nie wiem jak odepchnąć zombiego gdy próbuje ugryźć lub odskoczyć gdy hunter próbuje dziabnąć :rad12: Jaka jest kombinacja klawiszy ( PC ) aby to wykonać;) ? Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn 14 lip, 2008 przez PanDryGas, łącznie zmieniany 1 raz.
Stoker

Post autor: Stoker »

Jak trzymasz klawisz X i celujesz, w odpowiednim momencie musisz nacisnąć klawisz strzału C, zombiak poprostu musi podejść bliżej i musisz to zrobić w odpowiednim momencie, jak za szybko to broń wystrzeli. Z koleji jak zrobisz to za późno możesz już być ugryziony przez zombie. Poćwicz poprostu
DZIĘKI ŻE O MNIE PAMIĘTACIE !!!
PanDryGas

Post autor: PanDryGas »

Próbuję ale gdy gram nicholaiem z nożem to zawsze się nie udaje nie wiem w jakim momencie mam uderzyc;/ :zmiesz9: Jill czasem się udaje;D
Awatar użytkownika
Kuba Pajączek

Post autor: Kuba Pajączek »

Nożem jest trudniej.... zabrzmi to głupio ale... Czyżby Nicholai miał pecha?
http://www.byond.com/games/DarkerEmerald/TLC
Nowa wersja Resident Evil Online 2(zmieniona nazwa, wiadomo: kopyrajt-orajt).

"You can't spell "slaughter" without "laughter"!! Hahahahahaha!!!"
Szorna

Zamknięty sejf i szafka

Post autor: Szorna »

Necraria: Przeniosłam do odpowiedniego tematu. I nie tłumacz się, że przeglądałaś forum, skoro odpowiedź na przynajmniej jedno pytanie jest banalna do znalezienia.

Przeglądałam forum i nigdzie nie znalazłam nic na ten temat więc ...

1. W szpitalu kiedy idzie się Carlosem na poziomie B3 w pomieszczeniu przed pomieszczeniem badawczym na ścianie znajduje się sejf (no ja to tak nazwałam). Za każdym razem kiedy gram próbuje go otworzyć ale za każdym razem mi się nie udaję. Po co on tam jest i czy da się go jakoś otworzyć ?

2. Kiedy już mamy kartę Umbrella (po wykąpaniu Nemesisa w kwasie) jest możliwość pojechania windą na górę (w pomieszczeniu gdzie klika się na przyciski i ustawia się parę tak aby dojść do panelu i odblokować drzwi). Na górze znajduję się szafka gdzie widać wyraźnie że jest miejsce na kartę. Karta Umbrelli tam nie działa a innej nie mam przy sobie. I znów nasuwa się pytanie: Jak ją otworzyć?
Ostatnio zmieniony ndz 09 lis, 2008 przez Szorna, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

Odpowiedź na pytanie z 2 punktu masz na 1 stronie (sama je zadałam).

Co do tej skrzyneczki, to z tego co kojarzę, to zależnie od tego, na które piętro najpierw pójdziesz, będziesz miała inne scenki - jak najpierw pójdziesz na górę, to Nicholai wysadzi biuro, jak najpierw na dół, to ten facet (też z UBCS) otwiera ten "sejf" i tam jest bomba, ktora wybucha...To tyle - większej filozofii nie ma.
Szorna

Post autor: Szorna »

Aha dzięki za odpowiedź :) a co do 2 pytania to musiałam to przeoczyć :) Przepraszam.
Nowy

Post autor: Nowy »

Witam
mam taki problem - zdobyłem fiolkę ze szczepionką i utknąłem
w check pisze że muszę to z czymś zmieszać w bazie szczepionek cz jakoś tak.
Tyle że nie wiem gdzie się ono znajduje pół godziny latałem po mapie i sprawdziłem każdy metr kwadratowy czy nie da się tego użyć . :kopfwand: :fluch:
Co mam zrobić??
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Szczepionka dla Jill powstaje poprzez zmieszanie Vaccine Base oraz Vaccine Medium. Trudno mi precyzyjnie opisać lokalizację składników szczepionki, więc trzeba się posiłkować stroną główną serwisu.
Możesz tutaj zajrzeć (opisy komponentów szczepionki):
http://www.mwrc.pl/RE_Serie/RE3/RE3.php?n=Przedm&x=3

Numerki pomieszczeń tam opisanych tyczą się tych mapek:
http://www.mwrc.pl/RE_Serie/RE3/RE3.php?n=Pomies&x=2

W razie dalszych kłopotów pytaj śmiało, chętnie pomożemy.
Ostatnio zmieniony sob 22 lis, 2008 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
Nowy

Wielkie dzięki znalazłem. :rad13:

[ Dodano: 30 Lis 2008 18:59 ]
Skoro nalegasz ...
Biorę wyrzutnię rakiet i biegnę na ostateczne starcie z nemezisem , ale kiedy zakleszczają się drzwi nie wiem co dalej robić - maszyneria nie chce się włączyć a jedyne co mi pozostaje to czekać na wybuch i śmierć .
Ostatnio zmieniony ndz 30 lis, 2008 przez Nowy, łącznie zmieniany 1 raz.
kelchesse

Post autor: kelchesse »

po wejściu do pomieszczenia gdzie ostatni raz widzisz nemesisa musisz najpierw użyć kompa [przy laserku taki srebrny] musisz podsunąć .... [niewiem jak to nazwać]z numerkiem 1 pojawia się nemesis jak wbijesz dostatecznie wiele w niego amunicji zacznie wracać do martwego tyranta żeby się "posilić" :smiech1: podpychasz to coś z numerkiem 2 potem 3 i czekasz aż laserek zrobi piękną dziure w krajobrazie a potem ponownie strzeli niemesis pada proste :rad2:
Nowy

Dzięki
Wcześnie próbowałem to przesuwać , tłukłem spacją i nic. Ale wreszcie się ruszyły i zobaczyłem szczęśliwe zakończenie przygody . ;)
Awatar użytkownika
Angela

Post autor: Angela »

Cóż, jeśli o przejście chodzi, to mam jeden problem.
Chciałam otworzyć drugie drzwi kombinacją czerwony, czerwony, niebieski i niebieski, po tej kombinacji nic mi się nie działo, próbowałam również innych kombinacji, ale nic z tego.
Czy mogę jakoś prosić o pomoc?
Awatar użytkownika
Necraria

Ojoj - muszę chyba znów pograć w RE3, bo coś już mi pamięć szwankuje :P Cytat z solucji na stronie MWRC:
MWRC pisze:W Elektrowni [42] podchodzimy do panelu i przełączamy dźwignie tak, aby osiągnąć napięcie 120 woltów. Właściwa kombinacja to: czerwony, czerwony, czerwony i niebieski. Aby otworzyć drugie drzwi, kryjące Bezpiecznik, układamy nową kombinację na tym samym panelu. Tym razem jest to: czerwony, czerwony, niebieski i niebieski.
Ale nie jest to chyba jedyne wyjście...miałaś już spadek napięcia?
Ostatnio zmieniony śr 08 kwie, 2009 przez Necraria, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Angela

Spadek napięcia? Chyba nie, ale musiałabym to sprawdzić.
Awatar użytkownika
Necraria

Na pewno można otworzyć obie zasłony przed walką z zombie, wtedy właśnie chyba stosuje się metodę z tej solucji. Ale zdaje mi się, że kilka razy robiłam tak (nie pytać dlaczego :P), że otwierałam jedną, brałam fuse i potem ciach w zombiaki prądem (filmik) i trzeba było bardziej pokombinować z tymi przełącznikami żeby dostać się do drugich drzwi...ale głowy nie daję. Próbuj wszystkie kombinacje - nie ma ich tak dużo ;)
Awatar użytkownika
Angela

Wciąż używam wszelkich kombinacji, w końcu musi się udać, już niewiele mi zostało, żeby dojść do Clock Tower.
Wielkie dzięki ^^
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 3 Nemesis”